Invitație la masă. Detalii mici, experienţe mari.

posted in: GASTRONOMIE, Inspirational | 0

Se întâmplă uneori să ne simțim singuri, deznădăjduiți, fără obiective și chiar fără prieteni.

Însă se întâmplă de multe ori să ne simțim apreciați, iubiți, în centrul atenției, înconjurați de o mulțime de oameni dragi nouă cu care suntem confortabili, fericiți și bucuroși.
În oricare dintre cele două variante te-ai afla, cu siguranță îți dorești să te menții în cea de-a doua. Vestea cea bună este că oricând poți fi acolo. Cel mai ușor este să facem astfel încât să fim apreciați de ceilalți din jurul nostru. Iar odată ce acest lucru se întâmplă, ne este mult mai facil să începem demersurile pentru a ne auto-aprecia.

Așadar, cum să facem să primim aprecierea celorlalți într-un timp scurt, cu un efect de durată, în care să ne relaxam, să ne depășim limitele, să ne testăm și, pe lângă toate acestea să mai și închegăm o prietenie?

Mie personal mi se pare o idee minunată să inviți pe cineva la masă într-o zi, poate chiar din mijlocul săptămânii. Cu siguranță acum îți vin in minte mii de scuze, de obstacole, de impedimente să nu faci asta. Le-aș putea enumera, însă nu cred că e cazul pentru că în momentul de față le ai și tu în minte.

Însă dacă le conștientizezi acum, îți vei da seama că mintea te duce acolo doar pentru a-ți strica ție planul de a face ceva productiv pentru dezvoltarea ta personală. Obiectivul ei este să rumineze, nu să îți facă ție un bine. Așadar vine cu un arsenal de scuze pragmatice să nu îți propui să inviți pe cineva la masă.
Și ce ar fi productiv pentru tine să faci acum? Acționează! Invită pe cineva la masă!

Invitatie la masa cu prieteni

Pregătește-te pentru o conexiune umană adevărată, pregătește-te să te descoperi pe tine și pe prietenul tău mai mult decât ai face-o pe Facebook. Pregătește-te să comunicați, de la om la om, nu prin like, share sau comment. Va fi o experiență minunată pentru ambele părți. Va fi o situație win – win. Atât pentru tine, cât și pentru prietenul care se va simți onorat de invitație. Se va simți cu adevărat important în viața ta și îți va oferi un feedback de încredere. Iar încrederea este la baza oricărei prietenii adevărate.

Ok. Acum te-ai hotărât că vrei să lansezi o invitaţie la masă. Ce faci?
Simplu:

1. Invită pe cineva apropiat la masă!

Gândește-te la o persoană dragă ție, care este sincera cu tine fără a te judeca însă. Este vorba despre o persoană cu care probabil nu ai mai vorbit de mult timp sau dacă ai vorbit, conexiunea voastră a fost bulversată de factori externi. Sau, oricine îți vine acum în minte.

2. Ia o decizie cu privire la ce vrei să gătești.

Daca esti lipsit de inspirație, poți arunca un ochi și aici 😉 Important este să faci un preparat care să te reprezinte, să îți fie ușor de făcut, să îți placă și să transmită emoție. Dacă îți place și te bucură ideea de a-l face, te vei relaxa atunci când îl prepari, depui mult suflet, te bucuri și cu siguranță va ieși ceva delicios 😉 O mica sugestie: gândește-te să nu conțină ingrediente la care cealaltă persoană este alergică :D.

3. Pregătește materialele de lucru.

Fă-ți lista de ingrediente și ustensile necesare. Este printre primele experiențe în bucătărie și nu ai chiar tot ce este necesar? Acum poți da doar un Click și o gamă largă de variante este chiar în fața ta.

4. Gândește-te la mici detalii care înfrumusețează experiența. Suport pentru scobitori Yellow Elephant Poate un suport vesel de scobitori, niște dopuri de sticlă oacheșe pentru acea sticlă de vin primită în dar de la socri, sau poate un set de tacâmuri deosebite. Folosește toate aceste mici trucuri să schimbi percepția de la „a mânca” la „a savura și a te simți bine”. Ar fi de efect și o mică floricică într-un pahar de apă. Îți poți dovedi creativitatea într-un mod atât de facil și distractiv, încât ai să rămâi surprins de tine.

5. Prepară o mâncare delicioasă!

Nici nu trebuie să fii master chef să pregătești ceva delicios și care să arate bine. Nici nu trebuie să faci ceva complicat. Focusează-te pe obiectivul principal al acestei experiențe (iar acesta este exclusiv alegerea ta!). Poți face ceva banal mai mult în joacă: gogoși, clătite, cartofi prăjiți sau dacă ai experiență culinară, ceva mult mai complicat. Important este să te simți bine și să vă bucurați de experiența pe care o aveți împreună.

6. Pregătește un mic suvenir de plecare! 24c3ed0f5852b8f94c955995212022d8

Cu siguranță amintirea creată va fi foarte plăcută și de aceea trebuie să vă agățați de ea cât mai des și să o fructificați. Gândește-te acum mai mult la persoana invitată. Care îi sunt înclinațiile? Un gest minor poate avea un efect magnific. Puteți face un selfie mic împreună, să printați poza și să o prindeți într-un loc drag în propria camera. Vă va aminti de cele câteva ore în care ați fost voi înșivă, fără resentimente, fără prejudecăți, iubiți, apreciați și înconjurați de oameni dragi vouă.

Nici nu trebuie să faci asta zilnic. Fă-o ori de câte ori simți nevoia să redevii cine ești de fapt. Susțin conexiunea oamenilor pe facebook sau în oraș la un suc. Însă ambele te forțează să te remodelezi conform standardelor. Uneori simți nevoia să lași critica la o parte și să construiești sau să dezvolți ceva real, adevărat și autentic. Partea cea mai frumoasă este că aceste lucruri sunt mai la îndemână decât credem.
Așadar ce spui? Accepți provocarea? Pe cine inviți la masă? 🙂

© Articol scris de Anca Brici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *